Ga naar de inhoud
Area54 » Alien Autopsy Film NFT

Beeldje uit wereldberoemde Alien Autopsy Film wordt geveild als NFT

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar is een enkel beeldje van een 16-mm film 1 miljoen dollar waard? Dat is het openingsbod voor een fragment van de filmrol van de zwart-witfilm van de beroemde en controversiële “Alien Autopsy Film” die nu als digitaal werk onder de vorm van een NFT wordt aangeboden.

De legendarische Alien Autopsy Film werd in 1995 wereldwijd als documentaire op televisie vertoond. De beelden tonen naar verluidt de autopsie die een lijkschouwer uitvoert op een buitenaards wezen dat overleed tijdens de beroemde ufo-crash van Roswell in 1947. Het verhaal gaat dat zijn dode lichaam in het geheim ontleed werd door de Amerikaanse regering.

De eigenaar van de film, de Londense filmproductent Ray Santilli, claimt dat de authenticiteit ervan wordt gestaafd door officiële documentatie van de CIA. Dat is wat kort door de bocht, want het gaat om gelekte e-mails tussen aan de CIA verbonden Amerikaanse wetenschappers die de echtheid van de film bespreken. Het is ook geen toeval dat het fragment nu wordt aangeboden. De interesse in ufo’s en hun mogelijk buitenaardse bemanningen is enorm gestegen naar aanleiding van de bekendmaking van het ufo-rapport van het Pentagon dat eind juni 2021 wordt verwacht..

Eén frame van de Alien Autopsy Film wordt nu geveild als een non-fungibele token of NFT. De gelukkige eigenaar krijgt ook een echt, fysiek beeldje van de filmrol in zijn bezit.


Alien Autopsy: Fact or Fiction?

De documentaire “Alien Autopsy: Fact or Fiction?” uit 1995 is een zwart-wit film van een geheim medisch onderzoek van een alien door het Amerikaanse leger. De filmrol kwam in handen van documentairemaker Ray Santilli, die het naar eigen zeggen van een gepensioneerde Amerikaanse militaire cameraman kocht.


Oorspronkelijk werd de Alien Autopsy Film voorgesteld als het beeldverslag van een waargebeurde ontleding van het lichaam van een buitenaards wezen dat was overleden bij de befaamde crash van een vliegende schotel in de buurt van Roswell, New Mexico, in 1947. Later gaf Santilli toe dat de meeste beelden niet authentiek waren, maar een moderne waarheidsgetrouwe reconstructie waren van de oorspronkelijk film die door de jaren heen onbruikbaar was gevonden. In de documentaire zijn wel een aantal fragmenten van de originele filmrol opgenomen, al is niet duidelijk over welk deel van de film het gaat. Wat wij wel weten is dat het frame dat als NFT wordt aangeboden van de “echte” film komt.

– Gepubliceerd op 26/05/2021 –


Update september 2021

Wegens gebrek aan interesse is de veiling van de Alien Autopsy NFT ingetrokken. Blijkbaar was niemand bereid om het minimumbod van 1 miljoen dollar op tafel te leggen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken, aanvaard je onze cookies en privacy voorwaarden.  Meer weten