Ga naar de inhoud
Area54 » Progetto Titano

San Marino wil ufo-hoofdkwartier Verenigde Naties

De Republiek van San Marino in het noorden van Italië heeft aangekondigd dat het graag het wereldhoofdkwartier voor ufo-conferenties van de Verenigde Naties zou worden. Dit gebeurde nadat vooraanstaande Italiaanse ufologen de regeringsleiders hebben overtuigd van een toekomst voor het stadstaatje als het “Genève van de ufo’s”.

Het nieuws werd aangekondigd door Paolo Guizzardi. Op 13 september 2021 stelde hij het “Progetto Titano” voor aan Andrea Belluzzi, de Staatsecretaris voor Onderwijs en Cultuur van San Marino. Belluzzi ontving een driekoppige delegatie: Guizzardi, Roberto Pinotti, voorzitter van het Italiaanse Nationale Centrum voor Ufologie (CUN) en de Internationale Coalitie voor Buitenaards Onderzoek (ICER) en Gary Heseltine, vicevoorzitter van het ICER.

Tijdens deze ontmoeting kregen zij de kans om Progetto Titano officieel voor te stellen aan de regering. Het project – vernoemd naar Monte Titano, de hoogste piek van de Apennijnen in het landje – houdt in dat de Republiek San Marino als lidstaat van de Verenigde Naties een voorstel zou indienen voor de oprichting van een bureau dat belast wordt met de organisatie van periodieke VN-conferenties over het ufo-fenomeen.

Na deze eerste officiële audiëntie, volgde op 12 januari 2022 een ontvangst door de Kapiteinen-Regenten van de Republiek. Na een gesprek met ufoloog Roberto Pinnoti en politicus Augusto Casali, die samen de voorbije jaren internationale ufo-conferenties in San Marino organiseerden, besloten de staatshoofden om het voorstel aan de regering voor te leggen. Als en wanneer die het licht op groen zet, zal Progetto Titano aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties worden voorgelegd.

Mont Titano in San Marino, waarboven de ufo in de foto helemaal bovenaan werd vastgelegd in 2017

Het concept van een globaal ufo-onderzoeksbureau binnen de VN is niet nieuw. In 1978 stelde Eric Gairy, toenmalig staatshoofd van het Carraïbische eiland Grenada, al voor om zo’n organisatie op te richten en natuurlijk was zijn land kandidaat voor de hoofdzetel. De resolutie stuitte echter op een njet van het Verenigde Koninkrijk, die door dictator Gairy een paar jaar voordien van de macht werden verdreven. Misschien maakt San Marino, dat al eeuwenlang een neutraal land is, dit keer meer kans.

– Laatste update: 18/01/2022 –

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken, aanvaard je onze cookies en privacy voorwaarden.  Meer weten