Ga naar de inhoud
Area54 » Hal Puthoff Ultra-Aardse Modellen

Puthoff publiceert essay over ultra-aardse modellen

Harold E. Puthoff, een bekende wetenschapper die zijn carrière lang paranormale fenomenen heeft bestudeerd voor de Amerikaanse overheid en ook in dienst is van To The Stars Academy, heeft een academisch stuk gepubliceerd over de ultra-aardse hypothese die stelt dat aliens geen bezoekers zijn vanuit de ruimte, maar met ons op Aarde samenleven.

Het was in ufo-onderzoekskringen al langer bekend dat Putfhoff een wetenschappelijk essay over dit onderwerp had geschreven. In juli 2022 verscheen het artikel officieel in volume 29 van het Journal of Cosmology gewijd aanongeïdentificeerde luchtverschijnselen. In de laatste virtuele editie van dit academische tijdschrift volgen binnenkort nog andere stukken over dit onderwerp.


Ultra-aardse modellen

Onder de titel ‘Ultraterrestrial Models’ geeft Puthof een overzicht van de verschillende theorieën over de oorsprong van ufo’s en hun inzittenden. Hij stelt eerst dat er geen harde gegevens zijn die ons toelaten het fenomeen te ontraadselen en dat alle hypotheses eigenlijk speculaties zijn. Daarna brengt Puthoff verschillende mogelijke verklaringen van waar ufo’s vandaan komen in kaart. Hierin maakt hij een onderscheid tussen hypotheses die wijzen naar een buitenaardse of een aardse oorsprong.

Het ultra-aardse model stelt dat onbekende vliegende objecten niet afkomstig zijn van andere bewoonde werelden in ons universum, maar gevlogen worden door wezens die een verborgen leven leiden op onze planeet. Deze theorie krijgt een verschillende invulling op basis van wie die ‘anderen’ zouden kunnen zijn.


Geheime groepen, verloren beschavingen en ongewone mede-mensen

Gaat het om een machtige geïsoleerde groep die in het geheim baanbrekende technologie heeft ontwikkeld? Zijn het overlevenden van een verloren gegane hoogstaande aardse beschaving zoals beschreven in de Atlantis-mythe? Kwamen millennia geleden buitenaardse ‘goden’ op bezoek die hier gestrand zijn en nog steeds in het verborgene leven? Hebben wij te maken met bezoekers uit andere dimensies of andere tijden die onlosmakelijk met de Aarde verbonden zijn? Leven wij zonder het te weten samen met genetische neven en nichten die zich in grotten, bergen, vulkanen en onder de zeespiegel verschuilen? Of wijzen de verschillende alien-verhalen er op dat al deze modellen wel eens een verklaring zouden kunnen bieden, naargelang het dossier?

Hal Puthoff geeft ook een overzicht van enkele hints die het ultra-aardse scenario ondersteunen en vraagt hij zich af welke motivaties deze mede-mensen hebben om geen openlijk contact met ons te zoeken: de angst om door ons vernietigd te worden, het behoud van de eigen cultuur of nog de schrik voor de gevolgen om ons wereldbeeld op z’n kop te zetten.

Ultraterrestrial Models van Puthoff geeft een beknopt overzicht van de hypotheses over de oorsprong van het ufo-fenomeen die verschillen van de populaire buitenaardse beschaving benadering. Het essai vormt een goed vertrekpunt voor wie nieuw is in het ufo-onderzoeksveld, maar valt wat mager uit voor gevorderden. De ideeën die Puthoff presenteert zijn verre van nieuw. Integendeel, vijftig jaar geleden lanceerde John A. Keel de term in zijn boek The Eight Tower: On Ultraterrestrials and the Superspectrum. Ook degelijke onderzoekers zoals Jacques Vallée, Richard Dolan, Walter Bosley, Nick Redfern en wijlen Mac Tonnies met het originele The Cryptoterrestrials werkten varianten van dit model uit.

De pdf van het essay Ultraterrestrial Models (in het Engels) kan je hier gratis downloaden


– Laatste update: 24/09/2022 –

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken, aanvaard je onze cookies en privacy voorwaarden.  Meer weten