Ga naar de inhoud
Area54 » Geheim rapport UAP Task Force

Geheime versie ufo-rapport Pentagon vrijgegeven

De Amerikaanse overheid heeft een geheime versie van het rapport van de Pentagon ufo-onderzoekseenheid vrijgegeven. De openbare versie van het ervan werd op 25 juli 2021 door de UAP Task Force (UAPTF) gepubliceerd. Het gaat dus om de vertrouwelijke versie van het document dat toen achter gesloten deuren in de Senaat werd besproken. Hoewel grote delen nog met zwarte balken zijn gecensureerd, leidt een vergelijking van de openbare en “geheime” versie toch tot nieuwe inzichten.

In de inleiding van het rapport staat een lijst van de overheidsagentschappen die bijdragen hebben geleverd aan het onderzoek van de UAPTF. In de vrijgegeven geheime versie worden ook het Marine Corps, NASA en de Office of Naval Intelligence vermeld. Meer intrigerend is dat de naam van een agentschap met een zwarte balk is verborgen. Logischerwijze gaat het om de CIA (Central Intelligence Agency) waarvan geweten is dat het sinds haar oprichting in 1947 – toevallig ook het jaar van de befaamde ufo-crash in Roswell – betrokken is bij het onderzoek naar ufo’s.

De geheime versie gaat ook dieper in op de vraag hoe informatie over waarnemingen wordt verzameld. Hoewel het grootste deel van de tekst is gecensureerd, bevestigt de uitgebreidere tekst dat het niet alleen gaat om getuigenissen van betrouwbare waarnemers zoals piloten, maar dat de ufo-incidenten ook gestaafd worden met foto’s en video’s en gemeten worden met verschillende types sensoren en trackingsystemen.

Voorts blijkt dat het geheime rapport meer details bevat over mogelijke patronen die tijdens het onderzoek van de UAP Task Force naar boven zijn gekomen: de meest voorkomende vormen van ufo’s, hun snelheden en vluchtkarakteristieken. Helaas wordt dit deel zwaar gecensureerd. Een goede illustratie hiervan is deze alinea onderaan pagina 5:

“De meest voorkomende vorm die militairen in hun rapportering beschreven was een (gecensureerd) (Zie figuur 1.). Militaire vliegeniers beschreven veel van deze (gecensureerd) objecten als (gecensureerd) of (gecensureerd) dat (gecensureerd). Verscheidene waarnemingen waren (gecensureerd) en leken op (gecensureerd) vormen als een (gecensureerd) of een (gecensureerd).”

De geclassificeerde versie van het UAPTF-rapport gaat ook dieper in op de mogelijke verklaringen voor ufo’s. Met name de volledig gecensureerde paragrafen over de eigen en buitenlandse ontwikkeling van geheime wapens en nieuwe technologieën spreken tot de verbeelding en doen vermoeden dat vele ufo’s een aardse, militaire oorsprong hebben.

Tot slot bevat de geheime versie een aantal tabellen die niet voorkomen in het openbare rapport. Deze tabellen geven een statistisch overzicht van hoe de ufo’s uit de 144 rapporten werden waargenomen (visueel, video, radar, sensoren) en van de meest en minder voorkomende vormen van ufo’s.

The Black Vault

De gedeeltelijke vrijgave van het vertrouwelijke rapport is de verdienste van John Greenwald Jr. van The Black Vault, een website die officieel vrijgegeven geheime documenten van de Amerikaanse overheid verzamelt. Greenwald doet hiervoor beroep op de wetgeving rond de openbaarheid van bestuur en heeft sinds 1996 al meer dan 3 miljoen pagina’s van voorheen geheime documenten verzameld en online toegankelijk gemaakt.

The Black Vault bevat een schat aan officiële documenten over de betrokkenheid van Amerikaanse overheidsinstanties bij de studie van paranormale verschijnselen en is dan ook een waardevolle en betrouwbare bron voor veel ufo-onderzoekers.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken, aanvaard je onze cookies en privacy voorwaarden.  Meer weten