Ga naar de inhoud
Area54 » Heinz Marz Edition Ketchup

Is er ketchup op Mars?

Goed nieuws voor toekomstige kolonisten van Mars! Zij zullen de favoriete saus van onze planeet niet moeten missen terwijl zij de raadselen van ons zonnestelsel verkennen. Heinz werkt aan een kosmisch lekkere ketchup met tomaten die gekweekt kunnen worden in een Martiaanse omgeving. De “Marz Edition” ketchup is zonet geland.

KraftHeinz Company heeft aan de mensheid zijn eerste fles Marz Edition ketchup voorgesteld. Dit is een buitenaardse versie van de iconische smaakmaker, gemaakt van tomaten die gekweekt zijn in dezelfde barre omstandigheden als op Mars. Aan de mars-editie ging twee jaar onderzoek vooraf door het Aldrin Space Institute, verbonden aan het Florida Institute of Technology.

Een grote stap voor de ketchup, het officiële reclamefilmpje voor de Heinz Marz Edition

Tomaten kweken op Mars

Het team astrobiologen van het Aldrin Space Institute staat onder leiding van Dr. Andrew Palmer en werd in 2005 opgericht om de mogelijkheid van een permanente bewoning van de planeet Mars te bestuderen. Het instituut heeft ook een paper bij een wetenschappelijke publicatie ingediend waarin de ervaringen met het kweken van de tomaten voor de Marz Ketchup worden gedeeld. Dit is de eerste studie die technieken voor lange-termijn voedselproductie in Martiaanse omstandigheden in kaart brengt.

Astrobioloog Dr. Andrew Palmer van het Aldrin Space Insitute in zijn “Martiaanse” tomatenkwekerij (Heinz)

Hoe bemachtig je een fles Heinz Marz Edition Ketchup?

Zin om de Marz Edition ketchup te proeven? Dit zal helaas niet lukken. Hoewel de rode saus voor de Rode Planeet aan alle kwaliteitseisen voldoet, gaat het om een kleinschalig experiment en komt het product (nog) niet in de winkelrekken. Je zal het dus voorlopig met een mooie publiciteitsstunt van Heinz en deze berichtgeving moeten doen…

… tenzij je zin hebt om te knutselen en je eigen fles Marz Edition wil maken. Hiervoor hebben wij een eigen versie van het Marz Edition Ketchup label ontworpen. Download het hier, pas het formaat van het etiket aan zodat het past op je favoriete Heinz-fles, druk af, knip uit en plak het op zijn plaats. Graag gedaan!

– Laatste update: 06/12/2021 –

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken, aanvaard je onze cookies en privacy voorwaarden.  Meer weten