Ga naar de inhoud
Area54 » NASA ufo-onderzoek

NASA start met wetenschappelijk ufo-onderzoek

NASA, de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie, heeft op 9 juni 2022 meegedeeld dat het vanaf het najaar een studiegroep aan het werk zet om ufo’s vanuit een wetenschappelijk perspectief te bestuderen.

Met deze aankondiging doet NASA nu ook mee aan “Operatie UAP”, een initiatief van de Amerikaanse veiligheidsdiensten en het Pentagon om sinds 2016 een nieuw verhaal rond ufo’s te brengen en de controle over het uiterst populaire thema terug te krijgen.

De onafhankelijke wetenschappelijke NASA-studie van ufo’s spitst zich toe op “het identificeren van de beschikbare gegevens, hoe toekomstige gegevens het best kunnen worden verzameld, en hoe de organisatie die gegevens kan gebruiken om het wetenschappelijk inzicht in ufo’s te bevorderen”. Hiervoor zal het ruimteagentschap waarnemingen gerapporteerd door burgers, militairen, organisaties en bedrijven onder de loep nemen.

David Spergel, astrofysicus aan de Universiteit van Princeton, krijgt de leiding over het onafhankelijke ufo-onderzoeksteam dat bestaat uit deskundigen op het gebied van wetenschap, luchtvaart en gegevensanalyse.

Het hoofddoel van de studie is om de impact van UAP’s (Unidentified Aerial Phenomena of ongeïdentificeerde luchtverschijnselen) op de veiligheid van ruimtemissies en de nationale veiligheid in kaart te brengen. Het project krijgt een klein budget van enkele tientallen duizenden dollars en zal ongeveer negen maanden lopen.

NASA belooft om haar eindrapport met het publiek te delen, maar laat alvast verstaan dat er “geen bewijs is dat UAP’s van buitenaardse oorsprong zijn”. Merk ook op dat het ruimtevaartagentschap geen gewag maakt van ufowaarnemingen door haar eigen personeel of de vele beelden in haar archieven waarop onbekende vliegende voorwerpen te zien zijn. Het is dus zo goed als zeker dat grote onthullingen zullen uitblijven, net zoals dit het geval was met het rapport uit 2021 van de ufo-onderzoekseenheid van het Pentagon.

– Laatste update: 12/07/2022 –

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken, aanvaard je onze cookies en privacy voorwaarden.  Meer weten