Ga naar de inhoud
Area54 » Operatie UAP Deel 1 > Clinton, Podesta, DeLonge & UAP's

Operatie UAP – deel 1
Een nieuwe ufo-merkbeleving voor de 21ste eeuw

Beeld: Tom DeLonge, rockgod en initiatiefnemer van de ufo-onderneming To the Stars Academy of Arts & Sciences


De publicatie van de bevindingen van het officiële ufo-onderzoek van het Pentagon, verwacht op 25 juni 2021, is het voorlopige hoogtepunt van een campagne waarin het fascinerende fenomeen dat ruim 70 jaar lang in de doofpot werd gestoken en belachelijk gemaakt, plots wel ernstig wordt genomen door de Amerikaanse overheid.

Reconstructie van een zorgvuldig geplande marketingoperatie die in 2016 van start ging, met in de hoofdrollen vooraanstaande politici, een rockster, miljardairs, spionnen, militairen, wetenschappers en schaduwfiguren die bij voorkeur in een doolhof van afkortingen vertoeven.

In dit eerste deel bekijken we waar en wanneer het allemaal begon.


De operatie begint in 2016, wanneer presidentskandidate Hillary Clinton meermaals verklaart dat zij de X-files met het publiek zal delen als zij aan de macht komt. Toch voor zover dit de nationale veiligheid niet in gevaar brengt. Dit doet zij op aansturen van haar campagneleider John Podesta, één van de machtigste figuren achter de schermen van de Democratische Partij.

Podesta ijvert al tientallen jaren voor de vrijgave van geheime documenten uit de archieven van de veiligheidsdiensten. Toen hij in 2015 aftrad als adviseur van president Obama, stelde hij dat het zijn grootste mislukking was om “er wederom niet in geslaagd te zijn om de openbaarmaking van de UFO-dossiers te bewerkstelligen”. En door de nederlaag van Hillary Clinton was ook een nieuwe kans verkeken.

Hillary Clinton onthult tijdens haar campagne dat de Amerikaanse overheid het woord ‘UAP’ gebruikt voor het fenomeen. UAP staat voor Unidentified Aerial Phenomena of ongeïdentificeerde luchtverschijnselen. Door het fenomeen te hernoemen, zet men een eerste stap om de merkbeleving rond ufo’s te verbeteren.

Het gebruik van de nieuwe, neutrale term UAP is belangrijk omdat men zo komaf kan maken met de beelden die de afkorting ‘UFO’ in de collectieve geest oproept, zoals vliegende schotels, mensen die “ze zien vliegen” en buitenaardsen in alle maten en kleuren. Een weldoordachte ‘rebranding’ die toelaat om het stigma rond het fenomeen weg te nemen, het taboe op te heffen en het onderwerp met meer ernst op de kaart te zetten.

Na de overwinning van Donald Trump verdwijnen ufo’s weer van de radar, tot op 11 oktober 2017 de oprichting van To the Stars Academy of Arts And Sciences (TTSA) wordt bekendgemaakt. Het bedrijf heeft een drieledige missie: de Amerikaanse overheid helpen om de geheimhouding rond ufo’s te doorbreken, vergelijkbare baanbrekende technologie ontwikkelen, en het Amerikaanse publiek via entertainment rond het fenomeen opvoeden.

TTSA is een initiatief van Blink-182 frontman Tom DeLonge die naar eigen zeggen een obsessie voor ufo’s heeft. De persoonlijke queeste naar de waarheid die de rockster onderneemt, brengt hem in contact met talrijke hooggeplaatste ingewijden, onder wie ook John Podesta. Zij zijn het er snel over eens dat DeLonge de geknipte kerel is om het ufo-verhaal naar een jonge generatie te vertalen.

In zijn UAP-onderneming omringt Tom DeLonge zich met veteranen van de veiligheidsdiensten, aan defensie verbonden wetenschappers en toplui uit de militaire industrie. Dit zijn stuk voor stuk sectoren die vermoedelijk de ufo-geheimen huisvesten. Samen kan het team buigen over ruim 100 jaar ervaring bij verschillende militaire en burgerlijke inlichtingendiensten. Onder dit gezelschap bevinden zich ook enkele sleutelfiguren die door onderzoekers al jarenlang worden beschouwd als “de poortwachters van de ufo-geheimen”.

Lees verder: De dag dat ufo’s plots wel ernstig worden genomen door het Pentagon

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken, aanvaard je onze cookies en privacy voorwaarden.  Meer weten