Ga naar de inhoud
Area54 » Operatie UAP deel 2 > Geheim Ufo Programma Pentagon

Operatie UAP – deel 2
De dag dat ufo’s plots wel ernstig worden genomen door het Pentagon

Luis Elizondo:

“Ondanks overweldigend bewijs blijven bepaalde personen bij defensie hardnekkig gekant tegen verder onderzoek naar wat zelfs een existentiële bedreiging voor onze nationale veiligheid kan vormen”


Twee maanden na de oprichting van To the Stars Academy volgt een onthulling die wereldwijd grote media-aandacht krijgt: een woordvoerder van het Pentagon bevestigt officieel dat het jarenlang in het diepste geheim onderzoek naar ufo’s heeft gevoerd. Dit verhaal wordt op 16 december 2017 zowat tegelijkertijd door The New York Times, Politico Magazine en The Washington Post gepubliceerd.

Het trio brengt het bestaan van het Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) aan het licht. Dit programma werd in 2007 door de militaire inlichtingsdienst DIA opgestart onder de naam Advanced Aerospace Weapon Systems Applications Program (AAWSAP) en kreeg een budget van 22 miljoen dollar toegewezen. Het had als opdracht om de ufowaarnemingen van het Amerikaanse leger te verzamelen en te analyseren. Hoewel er in 2012 een einde kwam aan de financiering, werd het programma in de daaropvolgende jaren verdergezet onder de vleugels van de zeemacht.

In de berichtgeving treedt Luis Elizondo – die ondertussen is uitgegroeid tot het boegbeeld van de openbaarmaking van de ufo-geheimen en gaandeweg de hippere voornaam ‘Lue’ heeft aangenomen – voor het eerst uit de schaduw. Elizondo stond aan het hoofd van AATIP en is een specialist in contraspionage met een lange staat van dienst bij de veiligheidsdiensten. Naar eigen zeggen gefrustreerd door het gebrek aan middelen, de overdreven geheimhouding en interne tegenwerking, neemt hij op 4 oktober 2017 afscheid van defensie.

In zijn ontslagbriefschrijft Luis Elizondo het volgende: “Ondanks overweldigend bewijs op zowel het geheime als het niet-geclassificeerde niveau, blijven bepaalde personen bij defensie hardnekkig gekant tegen verder onderzoek naar wat een tactische bedreiging kan vormen voor onze piloten, mariniers en soldaten, en misschien zelfs een existentiële bedreiging voor onze nationale veiligheid”.

Een week later neemt hij als zelfverklaarde klokkenluider een bestuursfunctie op bij To the Stars Academy, de organisatie die de UAP-campagne overduidelijk aanstuurt. Hij krijgt er de veelzeggende titel van “Directeur Globale Veiligheid en Speciale Operaties”.

Naast Elizondo komt ook senator Harry Reid uitgebreid aan het woord. Het was Reid die als democratisch senaatsleider voor de financiering van het AATIP/AAWSAP ufo-programma ijverde. 10 miljoen dollar van het budget wordt toegekend aan Bigelow Aerospace Advanced Space Studies (BAASS), een onderzoeksproject van zijn vriend, miljardair en ruimtevaartondernemer Robert Bigelow. Hij werkte hiervoor samen met wetenschappers die hun sporen in andere ‘above top secret’ projecten verdiend hebben, zoals ingenieur Hal Puthoff en biochemicus Colm Kelleher. Beide heren zullen later de geldstromen naar TTSA volgen.

Bigelow had al tussen 1995 en 2004 ervaring opgedaan met wetenschappelijk onderzoek naar abnormale verschijnselen binnen zijn National Institute for Discovery Sciences (NIDS). Hij is ook de voormalige eigenaar van de Skinwalker Ranch in Utah, één van de bekendste paranormale hotspots ter wereld, en wijdt zich op dit moment aan een project dat het overleven van het menselijke bewustzijn na de dood wil bewijzen.

Lees verder: De saga van de US Navy video’s en de start van de hedendaagse ufo-golf

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken, aanvaard je onze cookies en privacy voorwaarden.  Meer weten