Ga naar de inhoud
Area54 » Zeva Zero Vliegende schotel

Ziehier de eerste elektrische vliegende schotel ter wereld

Ooit gedroomd om zelf aan het stuur van een ufo te zitten? Dat kan binnenkort. In 2035 brengt een bedrijf uit Tacoma, Washington, de eerste elektrische vliegende schotel ter wereld, op de markt. Het toestel biedt plaats aan één persoon, vliegt aan een kruissnelheid van ruim 250 kilometer per uur en heeft volledig opgeladen een bereik van zo’n 80 kilometer.

3D-tekening van de persoonlijke elektrische vliegmachine voor korte afstanden © Zeva

De ZEVA ZERO is een multicopter die van zweefstand naar voorwaartse vliegmodus overgaat. Wie met deze individuele vliegmachine reist, vertrekt en komt toe op een docking station aan een deur of raam. Wanner je binnenstapt, staat het toestel verticaal. Tijdens de vlucht neemt de vliegende schotel  een horizontale positie aan en lig je op je buik.

Zo vlieg je in je Zeva Zero vliegnde schotel naar je bestemming © Zeva

Wie eigenaar wil worden van zijn eigen elektrische vliegende schotel, moet wel nog een beetje geduld uitoefenen. De ZERO wordt nog volop ontwikkeld en komt pas in 2035 op de markt, wanneer de prijzen van de batterijen voor het toestel naar verwachting laag genoeg zullen liggen. Dat geeft zwaarlijvige kandidaat-piloten ook genoeg tijd om op zero-voeding over te schakelen, want het maximumgewicht voor de vracht is 100 kilogram.


Video: zo vlieg je rond in je eigen elektrische vliegende schotel

– Laatste update: 12/12/2021 –

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken, aanvaard je onze cookies en privacy voorwaarden.  Meer weten