Ga naar de inhoud
Area54 » Operatie UAP Deel 3 > Officiële US Navy ufo video's

Operatie UAP – deel 3
De saga van de US Navy video’s en de start van de hedendaagse ufo-golf

Beeld uit de US Navy ufo-video gemaakt door een piloot van de USS Omaha in 2019


In de eerste berichtgeving over de geheime ufo-studie van het Pentagon is er ook plaats voor de publicatie van een ‘gelekte’ video van de US Navy en de getuigenis van één van de betrokken piloten, Commandant David Fravor van het vliegdekschip USS Nimitz.

De prikkelende beelden werden gemaakt door een infraroodcamera van een straaljager tijdens een oefening van de Amerikaanse marine voor de kust van San Diego in 2004. Ze tonen de spectaculaire kunstjes van een mysterieus vliegend object dat al gedurende twee weken op radar werd gevolgd en op een gigantische Tic Tac lijkt.

Naast de beelden van de Tic Tac/Nimitz ufo-ontmoeting, worden ook twee andere video’s van de Amerikaanse marine op de website van The New York Times gedeeld: de ‘Gimbal’ uit 2014 en de ‘Go Fast’ uit 2015. Deze beelden werden door piloten van de USS Roosevelt voor de Californische kust geschoten en zijn vergezeld van hun plastische commentaren. In de eerste video is er sprake van “een volledige vloot van hen”. De tweede opname documenteert een object waarvan de wonderbaarlijke snelheid duidelijk indruk maakt op de piloten.

Over de authenticiteit van de drie Navy-video’s wordt lang gedebatteerd. Pas in de herfst van 2019 bevestigt een woordvoerster van het Pentagon dat de beelden echt zijn en ze “de grotere problematiek van een toegenomen aantal incursies in trainingsgebieden door ongeïdentificeerde luchtverschijnselen in de afgelopen jaren” illustreren. Op 27 april 2020 volgt een nog grotere verrassing wanneer het Pentagon zelf de drie video’s officieel vrijgeeft en voorgoed een einde maakt aan de discussie.

De bron van de gelekte ufo-video’s is Christopher Mellon, “Adviseur voor Nationale Veiligheidsvraagstukken” bij To the Stars Academy. In de documentaire The Phenomenon die eind 2020 uitkomt, vertelt hij dat een niet nader genoemde medewerker hem het pakket met de beelden in een ondergrondse parking van het Pentagon overhandigde. Een scène die precies uit een spionagefilm lijkt te zijn geplukt.

Christopher Mellon is een telg van één van de machtigste miljardairsfamilies ter wereld. De Mellons maakten fortuin in de petrochemie en het bankwezen en zijn nauw verbonden met de oprichting van de CIA en de geschiedenis van het Amerikaanse veiligheidsapparaat.

Mellon wordt algemeen beschouwd als een belangrijke speler in de ‘Deep State’, het verborgen machtsnetwerk dat de agenda van de Verenigde Staten aanstuurt. Hij bekleedde verschillende topfuncties in het Capitool, in het Pentagon en bij de inlichtingendiensten. Hierdoor kreeg hij toegang tot de meest gevoelige geheime informatie, waar ook de echte X-files deel van uitmaken.

Opvallend is dat twee bestuursleden van To the Stars Academy, Jim Semivan en Steve Justice, nooit op de voorgrond treden tijdens de ufo-mediacampagne. Nochtans wijst hun deelname aan het initiatief op een verborgen agenda. Er zit duidelijk meer achter het verhaal dan gewoon een aantal gefrustreerde klokkenluiders die in het belang van het Amerikaanse volk de overheid tot volledige openheid over de ufo-kwestie willen dwingen.

Met Steve Justice haalde TTSA een vertegenwoordiger van de militaire industrie aan boord. Hij was ruim 30 jaar directeur voor de Advanced Development Programs van Lockheed Martin, beter bekend als “Skunk Works“.  Skunk Works krijgt jaarlijks miljarden dollars om in het allergrootste geheim revolutionaire luchtvaartuigen voor de CIA en het Amerikaanse leger te ontwikkelen. Hoe groot hun technologische voorsprong is, is niet bekend. Maar het leidt geen twijfel dat deze en andere zwarte programma’s verantwoordelijk zijn voor een aanzienlijk deel van de waarnemingen van onbekende vliegende dingen in de lucht.

De meest discrete man bij To the Stars Academy is wellicht de machtigste. Medesticher Jim Semivan bekleedde gedurende 25 jaar directiefuncties in de CIA en zou er op het hoogste niveau verantwoordelijk zijn geweest voor de ufo-dossiers. Toen hij in 2016 over de plannen van Tom DeLonge en zijn contacten bij Skunk Works hoorde, greep hij de kans om het project naar zijn hand te zetten. Het feit dat een hooggeplaatste geheim agent zoals Semivan kort na zijn pensioen de grote baas van TTSA wordt, doet sterk vermoeden dat de CIA de hedendaagse ufo-nieuwsshow achter de schermen aanstuurt.


Het begin van de hedendaagse ufo-golf

De bevestiging van het Pentagon dat ufo’s bestaan en de vrijgave van het beeldmateriaal brengen een nooit geziene mediagolf op gang die tot op vandaag voortduurt. Alle grote zenders zoals CNN, MSBNC en CBS springen op de kar, met op kop de razend populaire nieuwsshow van Tucker Carlson op Fox News. Ook 60 Minutes, het meest bekeken nieuwsprogramma in de USA, en de druk beluisterde podcasts van Joe Rogan besteden ruim aandacht aan het onderwerp.

In de geschreven pers blijft The New York Times de maat van de onthullingen aangeven. Het fenomeen wordt voorts in alle ernst behandeld door andere kleppers zoals Time Magazine, Newsweek, het financiële blad Forbes en het wetenschapstijdschrift Popular Mechanics. En al snel groeit wereldwijd de belangstelling voor het ufo-fenomeen dat een breed en gretig publiek trekt.

Ondanks de hoge vlucht die ufo’s in de media nemen, komt de Amerikaanse overheid niet met nieuwe onthullingen. We krijgen vooral meer van hetzelfde voorgeschoteld.

Lue Elizondo’s zet zijn kruistocht voor de waarheid voort en wordt de presentator-detective van de UAP-documentairereeks Unidentified op History Channel. Nieuwe Navy-video’s en getuigenissen van de betrokken piloten komen aan bod. De aan TTSA verbonden wetenschappers en speciale agenten blijven in talrijke interviews netjes binnen de lijntjes kleuren. En diepere vragen worden vakkundig ontweken met de mededeling dat zij “geen commentaar mogen geven omdat zij nog steeds gehouden zijn aan hun geheimhoudingsplicht”.

Lees verder: De UAP Task Force van het Pentagon: niets nieuws onder de ufo-zon?

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken, aanvaard je onze cookies en privacy voorwaarden.  Meer weten