Ga naar de inhoud
Area54 » Operatie UAP Deel 4 > UAP Task Force Pentagon

Operatie UAP – deel 4
De UAP Task Force van het Pentagon:
Niets nieuws onder de ufo-zon?

Beeld: Piramide-vormige ufo gefilmd op nachtzichtcamera door het Amerikaanse leger in 2019


De toegenomen media-aandacht voor onverklaarbare vliegende objecten wakkert ook de interesse van Amerikaanse politici aan. Zij zijn op z’n zachtst gezegd “not amused” dat men hen niet heeft ingewijd in de ufo-staatsgeheimen.

De Commissie voor de Inlichtingendiensten van de Senaat trekt het politieke laken naar zich toe onder leiding van senator Marco Rubio. Tijdens een hoorzitting op 24 juni 2020 wordt een wetsvoorstel goedgekeurd dat zowel de burgerlijke als militaire inlichtingendiensten de opdracht geeft om alle gegevens over ongeïdentificeerde luchtverschijnselen te verzamelen en te bundelen in een openbaar rapport. De commissie stelt ook dat de meest gevoelige informatie in een strikt vertrouwelijke bijlage, die achter gesloten deuren behandeld zal worden, kan worden opgenomen.

Het voorstel wordt onder de hoofding “Advanced Aerial Threats” opgenomen in de financieringswet voor de veiligheidsdiensten. Deze wet wordt op 27 december 2020 door president Donald Trump getekend. Die dag start ook een aftelklok van 180 dagen naar de publicatie van het ufo-rapport.

De bestudering van het fenomeen wordt aan de Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF) toevertrouwd die opereert vanuit de schoot van het Office of Naval Intelligence., de inlichtingendienst van de marine. Het bestaan van deze UAP-onderzoeksgroep wordt op 14 augustus 2020 officieel door het Pentagon bevestigd. Officieel luidt het zo: “Het Ministerie van Defensie heeft de UAPTF opgericht om meer inzicht te krijgen in de aard en de oorsprong van UAP’s. De werkcel heeft tot taak UAP’s – die een bedreiging voor de nationale veiligheid van de VS zouden kunnen vormen – te detecteren, te analyseren en te catalogiseren”.

In de aanloop naar de publicatie van de bevindingen van de UAP Task Force krijgt het ufo-thema opnieuw een prominente plaats in de Amerikaanse media. Het is alweer The New York Times die met een primeur uitpakt. Begin juni 2021 kopt de krant: “V.S. vinden geen bewijs van buitenaardse technologie in vliegende objecten, maar kunnen het ook niet uitsluiten”. Dit is volgens anonieme, betrouwbare bronnen de conclusie van het langverwachte UAPTF-rapport.

Wij leren ook dat het rapport een analyse van 120 gevallen van onbekende luchtfenomenen bevat die in de loop van de laatste twee decennia door personeel van de US Navy zijn waargenomen. De mogelijkheid dat Amerikaanse technologie aan de basis ligt van ufo-incidenten wordt in de overgrote meerderheid van de gevallen uitgesloten. Het fenomeen is nog steeds een raadsel en over de oorsprong van ufo’s tast men in het duister.


Niets nieuws onder de zon?

Wie dacht dat het grootste geheim uit de geschiedenis van de mensheid eindelijk ontsluierd ging worden, komt van een kale reis terug. In Amerika noemen ze dat een ‘nothing burger’, een broodje waar niets tussen zit.

Hoewel er subtiel naar de mogelijke niet-menselijke, buitenaardse oorsprong wordt verwezen en er zelfs melding wordt gemaakt en gesproken wordt over buitgemaakte ufo-materialen die onderzocht worden, houdt iedereen die aan het woord komt zich aan dezelfde strakke verhaallijn. Die kan als volgt worden samengevat: “Wij komen regelmatig in contact met onverklaarbare verschijnselen in ons luchtruim. Deze objecten tarten de ons bekende wetten van de fysica. De exotische technologie die zij gebruiken, is lichtjaren vooruit op onze huidige mogelijkheden. Het fenomeen is mogelijk een ernstige bedreiging voor de Amerikaanse nationale veiligheid. En wij weten nog altijd niet wie erachter zit, maar als wij moeten raden zijn het waarschijnlijk de Russen of de Chinezen”.

Niets nieuws onder zon, dus? Toch wel, want de uitgebreide berichtgeving in toonaangevende media, duidt op een historische omwenteling in het publieke ufo-standpunt van de Verenigde Staten sinds eind 2017.

Van zodra de eerste meldingen van vliegende schotels in de jaren 1940 binnenkwamen, beweerde de Amerikaanse overheid steevast dat ufo’s niet bestaan, dat er niets onverklaarbaars is aan het fenomeen, zij geen dreiging vormen en bijgevolg het bestuderen niet waard zijn.

De nieuwe draai aan het verhaal zet deze wereld helemaal op z’n kop. Onverklaarbare vliegende objecten bestaan. Het is geen kwestie meer van erin te geloven of niet. En zo werd het ook voor ons, gewone Aardlingen, plots oké om over ufo’s te praten zonder angst om scheef bekeken te worden… Zolang men hier niet in overdrijft, uiteraard.

Lees ook: UAP Task Force wordt opgevolgd door nieuwe ufo-onderzoekscel AOIMSG

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken, aanvaard je onze cookies en privacy voorwaarden.  Meer weten