Ga naar de inhoud
Area54 » Sovjet Ufo Foto's

Vintage foto’s van ufo’s in de USSR vrijgegeven

De Russische Vereniging voor de Wetenschappelijke Bestudering van het Onbekende heeft fascinerende beelden uit de archieven van professor Felix Yurievich Ziegel (1920-1988) vrijgegeven.

Ziegel was een astronoom verbonden aan het Luchtvaartinstituut van Moskou en een pionier van het ufo-onderzoek in de USSR. Samen met optisch natuurkundige Alexander Sergeyevich Kuzovkin, verzamelde Ziegel in de tweede helft van de jaren zeventig en de jaren tachtig amateurbeelden van ufo’s en vreemde lichtverschijnselen. Er zit zelfs een foto bij van een mysterieuze hand met vier vingers.

Deze tot de verbeelding collectie toont “afwijkende verschijnselen” die in de Sovjet-Unie werden vastgelegd en bevat ook beelden uit de Verenigde Staten. Het materiaal werd volgens de toenmalige stand van de wetenschap geanalyseerd. Enkel de beelden waarvan niet kon worden aangetoond dat het om vervalsingen ging, werden weerhouden.

Namen de Sovjets een foto van een buitenaardse hand met vier vingers?

Met het verstrijken der jaren is er nog maar weinig bekend over wie de vintage foto’s nam en op welke plaatsen en wanneer de fenomenen werden vastgelegd. Toch getuigt deze fotocollectie van de interesse die men – ook achter het Ijzeren Gordijn – altijd heeft gehad voor wonderbaarlijke fenomenen.


Beelden uit het Sovjet ufo-archief

Bron: Association of the Ecology of the Unknown

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te bezoeken, aanvaard je onze cookies en privacy voorwaarden.  Meer weten